Pri podjetju 2N se zavedajo pomembnosti varnosti mrežne povezave, saj je v nekaterih primerih potrebno zagotoviti zaščito pomembnih in strogo zaupnih podatkov.

S tem razlogom so dali velik poudarek na varnosti domofonov, kjer zagotavljajo dodatno varnost na mrežnem priključku, ki se nahaja zunaj stavbe. S temi funkcijami zagotavljajo, da so vaši podatki varni.

Nadgradnj protokola HTTP ščiti povezavo med spletnim brskalnikom in spletnim strežnikom v domofonu pred nepooblaščenimi vdori.

Priporočeni domofoni:

802.1x je standard, ki je uporabljen v omrežjih z visokimi varnostnimi zahtevami. IP domofoni podpirajo ta standard in s pomočjo certifikata ščitijo svoj LAN priključek.

Priporočeni domofoni:

Varna komunikacija je velik izziv v današnjem svetu, saj preko internetne povezave pošiljamo pomembne informacije kot so e-mail sporočila, gesla za dostop, ...

S tem razlogom je podjetje 2N dalo velik poudarek na zagotavljanju varne komunikacije preko IP domofonv tako, da onemogočajo krajo gesla ali prisluškovanju pogovora. Vsi podatki so kodirani in zaščiteni pred nepooblaščeno uporabo.

Nadgradnja protokola SIP omogoča kodiranje vsebine SIP sporočil in tako preprečuje nepooblaščeno uporabo podatkov.

Priporočeni domofoni:

IP domofoni 2N omogočajo registracijo na rezervni SIP strežnik. V primeru izpada primarne povezave se domofon samodejno registrira na rezervni strežnik.

Priporočeni domofoni:

V današnjih časi je skoraj v vsaki napravi že računalnik. Računalnik je naš pametni prijatelj, vendar pa lahko z virusom postane naš sovražnik. IP domofoni 2N uporabljajo lasten operacijski sistem zato so na vdore odporni.

IP domofoni delujejo na osnovi lastnega operacijskega sistema in tako ne morejo biti žrtev napada virusov.

Priporočeni domofoni:

Ob nadgradnji FW različice domofon samodejno pregleda datoteko in tako prepreči poškodbo zaradi nepravilne nadgradnje.

Priporočeni domofoni: