Današnji varnostni sistemi so celota naprav kot so IP kamere, kontrole dostopa, senzorji, ... Možgani celotnega sistem so strežniki, ki nadzorujejo celoten sistem.

Ker podjetje 2N sledi zadnjim trendom na področju varovanja, so razvili IP domofone, ki jih je mogoče integrirati v varnostni sistem. Domofon je tako lahko del videonadzornega sistema ali kontrole dostopa in tako zagotovi večjo varnost kot samostojna enota.

ONVIF protokol omogoča integracijo domofona z videonadzornim sistemom in kontrolo dostopa, ki deluje na osnovi profila S ali C.

Priporočeni domofoni:

IP domofon deluje kot RTSP strežnik, ki konstantno zajema vsebino iz kamere in jo ob zahtevi posreduje na 4 naprave.

Priporočeni domofoni:

IP domofon je mogoče preko Wiegand vmesnika integrirati v obstoječ sistem kontrole dostopa. Ker omogoča Wiegand IN lahko nanj priključimo tudi dodatne module (čitalec prstnih odtisov, samostojen modul, ...).

Priporočeni domofoni:

Kamere so standardni del današnjih varnostnih sistemov. Da bi bil videonadzorni sistem efektiven mora uporabljati HD kamere in kamere z nočnim vidom. IP domofoni so načrtovani tako, da zagotavljajo najboljšo možno kvaliteto slike.

IP kamera z nočnim vidom za preklop med dnevnim in nočnim načinom uporablja IR osvetlitev z elektromehanskim IR filtrom.

Priporočeni domofoni:

HD kamera je skrita za posebnim pokorom, ki onemogoča prepoznavo kamere s strani potencialnega tata.

Priporočeni domofoni:

Za nadzor okolice lahko uporabite integriran mikrofon domofona, saj lahko preko RTSP povezave prenašate tudi zvok.

Priporočeni domofoni:

V primeru nepričakovanih dogodkov se pojavi potreba po ustreznem odzivu na njo. IP domofoni 2N niso le običajni domofoni, saj omogočajo uporabo naprednih funkcij za nadzor vhodov in izhodov.

Tako se lahko IP domofon efektivno odzove na dano situacijo in zagotovi dodatno varnost. Primer: alarmiranje ob vdoru skozi vrata

Programske skripte omogočajo, da domofon ob določenem dogodku sproži ustrezno akcijo.

Priporočeni domofoni:

Posebna aplikacija 2N Helios IP Manager omogoča centralizirano administracijo več IP domofonov.

Priporočeni domofoni:

Vse funkcije domofona je mogoče uporabiti brez potrebe po zagotavljanju dodatnih nadzornih strežnikov.

Priporočeni domofoni: